Napels / Vervoer vliegveld Napels

Vliegveld Napels naar centrum

Vervoer (Alibus en taxi) van Napels luchthaven naar centrum

vervoer vliegveld Napels

Hoe komt u van de luchthaven 'Aeroporto di Napoli' in het centrum van Napels? Tips over vervoer tussen het vliegveld en Napels (Italië), zoals de taxi en Alibus tickets.

Van vliegveld naar Napels centrum

Wanneer u naar Napels vliegt zult u landen op Aeroporto di Napoli (NAP) 'Ugo Niutta' - 'Capodichino'. De luchthaven ligt op slecht 6 kilometer afstand van het centrum van Napels en u heeft de keuze uit een aantal opties om uw hotel in het centrum te bereiken.

1) Alibus-Airport Shuttle

De goedkoopste optie om van het vliegveld naar het centrum van Napels te gaan is de Alibus Airport Shuttle van vervoersmaatschappij ANM:

  • Alibus stops vanaf het vliegveld: Piazza Garibaldi (Centraal Station) - Immacolatella/Porta di Massa - Molo Angioino/Beverello (Stazione Marittima).
  • De rit naar het centraal station duurt 20 minuten. Op het station kunt u overstappen op de metro van Napels.
  • Bussen rijden tussen 6:00 en 0:00 uur en vertrekken gemiddeld 3 keer per uur (meer info)
  • Een enkele reis kost 5 euro. U kunt de Alibus tickets bij het ANM punt op de luchthaven of centraal station kopen. Tip: U kunt ook alvast online uw Alibus tickets boeken.

2. Taxi transfer vanaf luchthaven

Doordat de luchthaven dicht bij het centrum ligt zijn taxi's goed betaalbaar. Taxi's werken met een vast tarief, afhankelijk van de wijk van uw hotel, de extra bagage en avondtoeslagen. Een normale rit naar een hotel in het centrum zal tussen de 20 en 27 euro kosten. U vindt de taxi's meteen tegenover de aankomsthal, maar u kunt deze transfer ook vooraf reserveren.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede taxi ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en deze taxi's zijn goed betaalbaar. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

3) Transfer naar Sorrento

Vliegt u op het vliegveld en heeft u een hotel in het pittoreske plaatsje Sorrento? Via deze aanbieder kunt u eenvoudig een gedeelde luchthaventransfer boeken naar Sorrento.

4) Een huurauto vanaf vliegveld Napels

Gaat u vanaf Napels luchthaven een rondreis maken door Zuid-Italië en de Amalfikust? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Napels. Let wel op dat u een hotel boekt met goede parkeergelegenheden aangezien het verkeer in Napels centrum chaotisch is. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle aanbieders met elkaar vergeleken worden. Bekijk de opties via onderstaande zoekmachine:

vliegveld Napels
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."