Napels / Bezienswaardigheden / Dom van Napels

Duomo di Napoli (Dom van Napels)

Bezoek de Kathedraal van Napels (Cattedrale di San Gennaro)

Duomo Napels

De Duomo di Napoli is de kathedraal van Napels, in de volksmond 'Cattedrale di San Gennaro'. De Dom is de grootste kerk in de stad Napels.

Info & Tickets Kathedraal Napels

Locatie Via Duomo, 147 Napels. Metrohalte 'Duomo' van Lijn 1 ligt op 300 meter afstand en halte 'Piazza Cavour' van Lijn 2 ligt op 400 meter afstand.
Entree
  • Toegang tot de kathedraal is gratis
  • Tickets Kapel van San Gennaro + museum Tesoro di San Gennaro, vanaf € 12,00 (boek uw tickets)
  • Tickets Kapel van San Gennaro + museum Tesoro di San Gennaro + Museo Filangieri, vanaf € 15,00 (boek uw tickets)
  • Rondleiding Kapel van San Gennaro + museum Tesoro di San Gennaro, vanaf € 20,00 (boek uw tickets)
Tijden Kathedraal:
  • Maandag t/m zaterdag geopend van 8:30 - 13:00 uur en van 15:30 - 19:30 uur
  • Zondag geopend van 8:30 - 13:00 uur en van 16:30 - 19:30 uur
Museum:
  • Maandag t/m zaterdag geopend van 9:30 - 17:30 uur
  • Zondag geopend van 9:30 - 13:30 uur
  • Website museum

Kathedraal di Santa Maria Assunta - Dom van Napels

De katholieke Cattedrale di Santa Maria Assunta (of Duomo di Napoli, of Cattedrale di San Gennaro) is gebouwd in de 13e eeuw en staat midden in het hart van Napels. De Dom van Napels kenmerkt zich als een van de mooiste en indrukwekkendste gebouwen van de stad. Dit komt mede door de mengeling van verschillende architectuur. Van zuivere 14e-eeuwse gotiek tot 19-eeuwse gotiek. Je kijkt uit over een plein omringd door portieken en twee gebouwen aan de zijkant van de kathedraal, die even belangrijk zijn als de kathedraal zelf.

Santa Restituta

Het gaat dan om de kerk van Santa Restituta, waar de doopkapel van San Giovanni in Fonte zich bevindt. Deze kerk is gebouwd in opdracht van keizer Constantijn. Dit is een interessant voorbeeld van de vroege christelijke kunst in Napels. Het herbergt vandaag de dag werken van Luca Giordano en 14-eeuwse beeldhouwwerken. Vanuit Santa Restituta heb je ook toegang tot het archeologische gebied van de kathedraal van Napels. Je vindt hier belangrijke overblijfselen van de vroegere Griekse en Romeinse stad. Ook overblijfselen van de vroegere Christelijke periode vind je hier.

Dom NapelsDe Duomo di Napoli, oftewel de kathedraal van Napels
Dom van NapelsHet interieur van de Dom van Napels

Koninklijk kapel San Gennaro

Aan de rechterkant in de Duomo staat de koninklijke kapel van San Gennaro (heilige Januarius), waar zich relikwieën van heiligen worden bewaard die drie keer per jaar worden getoond. Deze kapel dateert uit de 17e eeuw, in heel mooi barokstijl. Ieder jaar kijkt men met veel aandacht uit naar de vloeibaarmaking van het bloed van de beschermheilige.

Het Museo del Tesero di San Gennaro

Buiten de kathedraal heb je het 'museum van de schatten van San Gennaro' ('Museo del Tesero di San Gennaro'). In dit museum zijn allerlei verschillende kunstwerken, juwelen en zilveren voorwerpen te zien. Deze pracht is door de loop van de eeuwen geschonken als teken van toewijding aan de beschermheilige. In tegenstelling tot het bezoeken van de kathedraal moet voor dit museum een toegangsticket gekocht worden.


Waar ligt de Kathedraal van Napels?

kathedraal napels
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."