Napels / Napels bezienswaardigheden

Napels bezienswaardigheden & activiteiten

Top 25 Napoli activiteiten, wat te doen en bezienswaardigheden Napels

Napels bezienswaardigheden

Napoli bezienswaardigheden Top 25, een overzicht van de toeristische highlights, activiteiten, must see hoogtepunten en aanraders voor Napels Italië. Wat te doen in Napels stad en omgeving?

Wat te doen in Napels? Top 25 Napels Bezienswaardigheden

Napels is een geweldige stad om te ontdekken. De stad in het zuiden van Italië ademt in eerste instantie in alles chaos uit, van smerige straten tot verkeerschaos, maar achter de gevels van de vervallen gebouwen zitten vaak prachtige musea en kerken verscholen. Om alle Napels bezienswaardigheden te bezoeken kan je daarvoor makkelijk meerdere dagen uittrekken, want niet alleen bekende plekken zoals Pompeï, Herculaneum en het Napels onder de grond zijn de moeite waard, maar deze stad biedt veel meer dan dat. De geschiedenis van de stad is zo sterk verbonden met de tegenwoordige tijd dat ze letterlijk op elke hoek van de straat te vinden zijn. Je hebt er ontzettend veel indrukwekkende kerken die uniek zijn in de wereld zoals de Duomo en de Gesù Nuovo.

Daarnaast is Napels Italië rijk aan tientallen musea, waarvan de thema's sterk uiteenlopen. Zo heb je het nationale archeologische museum welke erg populair is, maar ook het prachtige museum van Capodimonte. Daarnaast heeft de stad bijzondere plekken zoals Cimitero delle Fontanelle, een oude begraafplaats met schedels en de Cappella Sansevero. De stad heeft daarnaast een prachtige omgeving waar je heerlijk in kleine dorpjes van de Amalfikust kan rondstruinen of eilanden bezoeken zoals Capri en Procida, welke voor de kust van Napels stad liggen. Klik op een van de toeristische hoogtepunten voor meer info over de beste aanraders en bezienswaardigheden van Napels. Bekijk de '25x Wat te doen in Napels Italië?':

25x Wat te doen in Napels Italië

Pompeii

1. Must see: Pompeii

De opgravingen van het archeologische gebied van Pompeii zijn één van de bekendste trekpleisters van Napels en omgeving. Het was een plaats welke zijn ligging had aan de vulkaan Vesuvius. In het jaar 79 barstte de vulkaan uit en legde de stad onder vulkanische as. Er vielen vele doden en de stad raakten in vergetelheid. Tot de 18e eeuw toen men moeite ging doen om de stad uit de aslaag te halen. Hedendaags is Pompeï bloeiend voor het toerisme, historici en archeologen. 'Meer info over Pompeii bezoeken en tickets reserveren'.

📌 Aanbevolen: De meest makkelijke manier om Pompeii te bezoeken is met deze dagtocht vanaf Napels, welke vaak gekozen wordt samen met een bezoek aan de Vesuvius. Geen zorgen over transport, tickets en tijdsloten en een gids vertelt u alle verhalen achter de opgravingen (vergelijk Pompeii & Vesuvius tours vanaf Napels).

Vesuvius bezienswaardigheid Napels

2. Bezoek de Vesuvius vulkaan

De Vesuvius is een vulkaan die je vindt ten zuidoosten van Napels centrum. De grote uitbarsting van Vesuvius vond plaats in het jaar 79 en de steden die aan de voet lagen van deze vulkaan, Pompeï en Herculaneum, werden verwoest. Tegenwoordig is deze stratovulkaan gewoon te bezoeken. Het is mogelijk rondom de krater te lopen en er zijn wandelpaden bovenop het maanachtige landschap van de vulkaan. Je ziet wat rook en zwaveldampen uit de Vesuvius komen, maar niet meer dan dat. Daarnaast krijg je aan de top een prachtig uitzicht op Napels.

📌 Belangrijk: Vergeet niet vooraf uw tickets te reserveren, dit is noodzakelijk om te doen! Meer info 'Vesuvius bezoeken'.

Herculaneum Italië

3. Herculaneum

Als je het over de grote vulkaanuitbarsting hebt van Vesuvius dan wordt het grote Pompeï vaak genoemd. Aan de andere kant van de vulkaan had je nog een stad, namelijk Herculaneum. Deze stad had minder verwoesting dan Pompeï en werd alleen bedekt onder een 20 meter dikke lavastroom. Als je wandelt door Herculaneum heb je echt het gevoel dat je door een authentieke Romeinse stad loopt. Gebouwen zijn veel meer behouden tijdens de vulkaanuitbarsting en daarnaast is het een stuk kleiner dan Pompeï. Meer info 'Herculaneum'.

Napels Bezienswaardigheden Ondergronds

4. Bezienswaardigheden van Ondergronds Napels

Napels heeft niet alleen boven de grond een rijke geschiedenis, maar ook ondergronds is er van alles te beleven. Er ligt hier een netwerk van pleinen en straten aangelegd door de Grieken en Romeinen en welke later als schuilkelders werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je hebt verschillende routes die je met een tour kan bezoeken, zoals Napoli Sotteranea waar je o.a. het Grieks Romeins Aquaduct en Romeins theater kan bewonderen. Een ander hoogtepunt is de Galleria Borbonica, een vluchttunnel gemaakt door koning Ferdinand II Bourbon. Meer info de 'bezienswaardigheden van ondergronds Napels'.

Gesu Nuovo Napoli

5. Gesù Nuovo

Gesù Nuovo, ook wel de 'Nieuwe Jezus' genoemd, is één van de belangrijkste kerken én de mooiste kerk van Napels. De kerk heet Gesù Nuovo om de basiliek te onderscheiden van de oude kerk van Jezus. Het werd gebouwd in 1584 in opdracht van Prins Salerno Roberto Sanseverino. Tegenwoordig dankt de Gesù Nuovo zijn populariteit aan het overweldigende interieur, vele fresco's, fleurige tuin en versierde vertrekken. De kerk werd het meest toonaangevende voorbeeld voor de Napolitaanse Renaissance en Barok. Meer info 'Gesù Nuovo'.

Catacombe di San Gennaro

6. Catacomben van Napels bezoeken

De Catacombe di San Gennaro is een grote, uit het tufsteen gehakte, graftombe van een adellijke familie uit de 2e eeuw na Christus. Vervolgens werd San Gennaro beschikbaar gesteld aan de Christelijke gemeenschap. Er werden in de 4e eeuw stoffelijke resten toegevoegd van de eerste beschermheer van Napels stad, de heilige Agrippinus, en later van martelaar San Gennaro. De Catacombe di San Gaudioso is de graftombe van de bisschop van Abitinia, Gaudiosus. Hij kwam bij toeval in Napels terecht en stierf tussen het jaar 451 en 453. Zijn begraafplaats kreeg veel bekijks en daardoor ontstond geleidelijk aan de catacombe van San Gaudioso. Meer info over de 'Catacombes van Napels'.

Archeologisch Museum Napels

7. Nationaal Archeologisch Museum

Het nationale archeologisch museum is wereldberoemd door zijn grote schatten uit de Oudheid. Zo zijn de eerste twee verdiepingen van dit museum grotendeels gewijd aan Pompeï en Herculaneum. Deze twee steden werden verwoest door vulkaan Vesuvius in het jaar 79. Daarnaast vind je in het museum allerlei verschillende fresco's, mozaïeken en een grote muntencollectie. Liefhebbers van geschiedenis kijken in dit nationale archeologisch museum hun ogen uit en moeten dit museum zeker plaatsen op de lijst van Napels bezienswaardigheden. Meer info 'Nationaal Archeologisch Museum'.

8. Oude centrum: Spaccanapoli & Via San Gregorio Armeno

Spaccanapoli bezienswaardighedenDe Spaccanapoli splitst de oude stad in twee
bezienswaardigheid NapoliKerstfiguren spotten in de Via San Gregorio Armeno
Doen in NapelsDe obelisk voor San Domingo Maggiore

Het oude centrum van Napels krijgt letterlijk een splitsing door Spaccanapoli, een lange nauwe straat. Je ziet vanaf de heuvels van Vomero precies hoe deze (toeristische) straat het centrum in tweeën delen. Spaccanapoli betekent dan ook gespleten Napels. Spaccanapoli was onderdeel van het vroegere Romeinse stratenplan. Zo volgt Spaccanapoli straten zoals de Vicara Vecchia, de Via Benedetto Croce en de Via Pasquale Scura. Je loopt via deze straten recht het Napolitaanse leven in en de leukste manier om de wijk te ontdekken is om gewoon op ontdekkingstocht te gaan in alle zijstraatjes en kerken die u onderweg tegenkomt.

Een van de bekendere Napels bezienswaardigheden is Piazza del Gesù Nuovo; de kerk Gesù Nuovo die je hier vindt is van binnen een van de mooiste barokkerken van Napels stad. Een stukje verderop ligt aan een klein pleintje met een grote obelisk de San Domenico Maggiore, een andere mooie kerk. Breng zeker ook een bezoek aan de beroemde zijstraat, namelijk de Via San Gregorio Armeno, een smal en zeer toeristisch straatje die beroemd is vanwege de vele miniatuurfiguurtjes en kerststallen. Een bijzondere plek voor voetballiefhebbers is verder 'Bar Nilo', een klein koffietentje met een altaar voor Diego Maradona en voor een ontspannen drankje kunt u terecht in de sfeervolle binnentuin van 'Palazzo Venezia'.

Napoli Italië

9. Castel Sant'Elmo & Funicolare

Dit indrukwekkende kasteel Castel Sant'Elmo ligt gelegen op de top van de Vomero heuvel en hierbij kijk je indrukwekkend neer op het centrum van Napels. Daarnaast heb je uitzicht op het achterland, de eilanden en schiereiland Sorrento. Het kasteel heeft een grote gracht en is in de vorm van een zeshoekige ster. Het mooiste uitzicht van Napels maakt dat dit een erg toeristische trekpleister is en met één van de kabelbanen zoals 'Funicolare di Montesanto' kunt u het kasteel eenvoudig bereiken. Meer info 'Castel Sant'Elmo'.

Napoli fietstours

10. Fietstour langs de Napels highlights

Aanrader: Met een rijke geschiedenis en tal van prachtige gebouwen is Napels dé ideale stad om per fiets te ontdekken, zeker ook aangezien verschillende hoogtepunten op enige loopafstand van elkaar liggen. Boek deze fietstour met een Nederlandse gids en ga langs bekende Napels bezienswaardigheden en laat je mee terug nemen in de tijd. Je fietst door smalle knusse straatjes in de oude binnenstad en verkent de Baai van Napels. Deze leuke fietstour is een eerste kennismaking met Napels en er wordt dan ook aangeraden om de fietstour te boeken aan het begin van je verblijf (meer info en reserveren fietstours).

Wat te doen in Napels kasteel

11. Castel dell'Ovo

Dit kasteel is een van de oudste gebouwen van Napels en een bezoekje waard. Castel dell'Ovo wordt ook wel het 'eierkasteel' genoemd. De legende luidt dat de Romeinse dichter Vergilius een ei in de fundering legde. Als het ei later zou breken, dan zou het kasteel vergaan. Castel dell’Ovo staat nog steeds overeind, dus eigenlijk zou dat betekenen dat het ei nog heel is. Niet alle delen van het kasteel hebben de tijd goed doorstaan, maar het is zeker de moeite even het kasteel met zijn mooie uitzicht te bezoeken. Meer info over het 'Castel dell'Ovo'.

Activiteit Napels

12. Klooster Santa Chiara

Het klooster Complesso Monumentale di Santa Chiara werd gebouwd in de 14e eeuw in opdracht van koning Robert van Anjou en zijn vrouw Sanscha van Mallorca. Vandaag de dag heeft de kerk nog steeds dezelfde Gotische stijl. Het heeft een eenvoudige gevel met een oud roosvenster en ajourwerk en het is vooral de plek waar de koning van Napels en Sicilië begraven ligt. Je vindt in Complesso Monumentale di Santa Chiara fresco's van scènes van het Oude Testament. Daarnaast is er een museum met een aantal schatten uit de Romeinse tijd. Meer info 'Complesso Monumentale di Santa Chiara'.

Bezienswaardigheden omgeving Napels

Extra: Excursies in de omgeving

De stad Napels zelf heeft veel te bieden, maar wat te denken van de omgeving van Napels? Als je de tijd hebt kan je makkelijk wat dagtochten maken buiten de stad. Mijn favoriete tour is deze leuke dagtocht naar de Amalfikust wat gezien wordt als een van de mooiste kustlijnen van Europa. Je vindt hier charmante dorpjes met elk zijn eigen karakter. Uiteindelijk hebben deze dorpjes één ding gemeen en dat is het uitzicht op de Tyrreense zee. Het eiland Capri is erg populair onder de toeristen. Het bevat veel groen met steile kliffen. De dorpjes op Capri zijn gemoedelijk en zitten vol kleur. Ischia is een vulkanisch eiland en iets groter dan Schiermonnikoog. Dit eiland staat bekend om de modderbaden en thermale bronnen. Ook het kleurrijke eiland Procida (foto) is eenvoudig te bezoeken per veerboot. Wat te doen in Napels en omgeving? In dit artikel de 8 leukste dagtochten in de omgeving.

Napels activiteiten

13. Cappella Sansevero

Een ander hoogtepunt is de prachtige kapel 'Cappella Sansevero' van de prins van Sansevero, Raimondo di Sangro. Je vindt in deze kapel in het hart van Napels een mooi marmeren beeldhouwwerk. De grote kunstenaars Corradini en San Martino maakten de prachtige standbeelden in de 18e eeuw. De kapel is opgericht voor Santa Maria della Pietá, die vandaag de dag te bewonderen valt op het medaillon boven de voordeur. Meer info 'Cappella Sansevero'.

Piazza del Plebiscito Napoli

14. Piazza del Plebiscito & Palazzo Reale

Piazza del Plebiscito is het grootste plein van Napels. De bouw van het plein komt op naam van Joachim Murat, die van 1808 tot 1815 koning was van Napels. Murat was de zwager van keizer Napoleon Bonaparte. Je vindt als bezienswaardigheden op dit halfronde plein het mooie Palazzo Reale, het koninklijk Paleis, welke zeker een bezoek waard is. Aan de andere zijde van het plein de kerk San Francesco di Paolo, welke is gebouwd naar het voorbeeld van het Pantheon uit Rome. Op het plein zelf zie je twee standbeelden, Statua di Carlo III di Borbone en Statua di Fernando I di Borbone. Meer info 'Piazza del Plebiscito'.

Bezienswaardigheden Napels Italië

15. Quartieri Spagnoli

Quartieri Spagnoli is een wijk die een bijzondere reputatie heeft. Veel reisgidsen noemen de wijk gevaarlijk en een plek waar je beter niet kunt komen. Maar niets is minder waar, want Quartieri Spagnoli is heel gezellig en kleurrijk. Quartieri Spagnoli betekent letterlijk 'Spaanse kwartieren' en grenst aan de Via Toledo, een van de grootste winkelstraten van Napels. De bouw kwam tot stand in de 16e eeuw tijdens de Spaanse overheersing. De Spanjaarden zorgden voor huisvesting van de Spaanse troepen en hun families in deze wijk, vandaar ook de naam Quartieiri Spagnoli. De begintijd van deze wijk kende veel geweld, maar die slechte reputatie is nu verdwenen en is het een van de leukste wijken van Napels waar lokale ondernemers hard werken aan een gemoedelijke sfeer en het straatbeeld wordt gedomineerd door overhangende waslijnen. Met name in de avond komt de wijk enorm tot leven met levendige barretjes en vooral de pizzeria's waar u de beste én goedkoopste pizza's van Napels kunt vinden.

Napels wat te doen

16. Wandeling over Lungomare Caracciolo

De boulevard van Lungomare Carracciolo strekt zich helemaal uit langs de kust van Napels. De naam die het meekreeg dankt het aan Admiraal Francesco Caracciolo, een historische held van Napels uit de 18e eeuw. Hij werd door zijn opstand geëxecuteerd in de zee nabij de kust. Lungomare betekent dan ook het deel van de stad die uitzicht op zee heeft. Een van de belangrijkste trekpleister van de promenade Lungomare Carracciolo is Castel dell'Ovo met een fantastisch uitzicht over de stad. Dit is bij uitstek de plek om in de avonden en weekenden tussen de lokals een levendige wandeling te maken. Meer info 'Lungomare Caracciolo'.

Dom Napels

17. Duomo di Napoli

De Duomo di Napoli (Santa Maria Assunta) of Cattedrale di San Gennaro kent zijn bouwjaar in de 13e eeuw en bevindt zich in hartje Napels. Velen zien dit gebouw als één van de mooiste in Napels, hoewel de kathedraal tegenvalt ten opzichte van andere beroemde kathedralen in Italië zoals de Dom van Milaan of Florence. Dit komt mede voor de verscheidenheid in architectuur van 14-eeuwse bouwstijl tot 19-eeuwse Gotiek. Meer info 'Duomo di Napoli'

Top 25 Napels highlights

18. Cimitero delle Fontanelle

Cimitero delle Fontanelle is een oude begraafplaats die vandaag de dag als museum wordt gebruikt. De begraafplaats is populair geworden door de rituelen die er plaatsvonden. Elke Napolitaan adopteerde een schedel en verzorgde die. Wat zij daarvoor terug kregen was bescherming. Vandaag de dag is Cimitero delle Fontanelle rijk aan geschiedenis, anekdotes, legendes en andere interessante verhalen. Je moet er echt zelf naar toe om deze verhalen te aanschouwen. Meer info 'Cimitero delle Fontanelle'.

Napels highlights

19. San Carlo Theater

Naast het grote plein Piazza del Plebiscito vind je het Italiaanse operatheater 'Teatro di San Carlo'. De stichting van het theater werd verwezenlijkt in 1737 door de koning van Bourbon, Karel II. Het theater ging 41 jaar vooraf aan het Scala Theater in Milaan en 55 jaar aan het Fenice theater in Venetië. De opening van het Teatro di San Carlo in 1737 werd gevierd met een opvoering van Achilles in Sciro. U kunt het theater bezoeken met een opera voorstelling of middels een rondleiding. Meer info 'Teatro di San Carlo'.

Napels activiteiten

20. Certosa e Museo di San Martino

Het kartuizerklooster (in het Italiaans 'Certosa di San Martino') werd gebouwd in de 14e eeuw op de Vomero berg naast Castel Sant' Elmo. Van het oorspronkelijke bouwwerk is weinig meer over. Je vindt nu alleen nog de gotische kelder, welke een knap staaltje ingenieurswerk is. Certosa di San Martino kreeg door de eeuwen heen veel met restauratiewerk te maken. Tegenwoordig is het een museum met een diversiteit aan beelden, schilderijen vanaf de 15e eeuw tot zelfs koetsen aan toe. Ook vind je in het kartuizerklooster mooie binnentuinen en kloostergang evenals een mooie kapel. Meer info 'Museo di San Martino'.

Napoli highlights

21. Capodimonte: Museum & Park

Capodimonte, iets verder verwijderd van het centrum, is een prachtig stukje park met uitstekend uitzicht op de stad en baai. Het gebied beslaat zo'n 134 hectare grond. Vroeger werd het vooral gebruikt voor de jacht, maar tegenwoordig wordt Real Bosco di Capodimonte gebruikt om even uit te rusten of ontspannen te wandelen. Hoogtepunt is overigens het verrassende Museo di Capodimonte met o.a. belangrijke kunstwerken van Italiaanse schilders (bijv. Michelangelo, Raphael en Titiaan), maar ook tentoonstellingen van oude wapens, mooie paleisruimtes en wisselende exposities. Meer info 'Capodimonte'.

doen in Napels

22. Doen in Napels: Pizza eten

Italianen genieten van hun eten. Pasta's, kazen en pizza's zijn bekend over de hele wereld. Wist je dat de originele Pizza Margherita ontdekt is in Napels? Je vindt dan ook de beste pizzeria's van Italië in Napels. Neem een kijkje en hapje in bekende pizza restaurants zoals Sorbillo, 50 Kaló, Starita en Pizzeria Di Matteo. Dit zijn pizzeria's waar je in Napels de lekkerste pizza's kunt eten en die kwalitatief een van de betere zijn in de stad. Ook een hype in Napels, de 'pizza fritta', een gefrituurde pizza die op bijna elke straathoek te krijgen is.

📌 Nog leuker: je kunt ook deelnemen aan deze street food tour om typisch Napolitaanse gerechten proberen of tijdens deze pizza workshop zelfs je eigen pizza leren maken.

Wat doen in Napels

23. Castel Nuovo

Koning Karel I van Anjou verplaatste in de 13e eeuw de hoofdstad van Palermo naar Napels. Met een verandering van hoofdstad hoorde natuurlijk ook een nieuw kasteel. Hij gaf opdracht om Castel Nuovo te bouwen, wat 'nieuw kasteel' betekent. In de 15e eeuw werd het kasteel flink verbouwd tot zijn huidige vorm na de verovering door de koning van Aragon. Je vindt vandaag de dag in de westelijke vleugel van het kasteel het 'Museo Civico'. Dit matige en te prijzige museum (6 euro) bestaat vooral uit enkele schilderijen van het kasteel, waarbij het eveneens zal opvallen dat het sobere kasteel niet heel goed onderhouden is geweest. Voor 10 euro extra kunt u met een rondleiding ook de 'Zaal van de Koning', de gevangenis en het uitzicht bovenop bewonderen. Wanneer u het kasteel wilt bezoeken moet u via deze website online reserveren, maar eigenlijk heeft u voldoende aan het maken van een foto van de imposante buitenkant van het kasteel.

Napels Italië

24. Metrostation Toledo

De stad Napels maakt van metrostations bijzondere plekken wat het zeer aantrekkelijk om eens een kijkje te nemen. Ze noemen het de mooiste metrostations van Europa. Het bekendste metrostation is Toledo (lijn 1) vernoemd naar het nabijgelegen Via Toledo. Het thema voor het mooiste metrostation van Europa is water en licht. Het water wordt vertegenwoordigd door zilveren en blauwe mozaïeken op het plafond en muren. En het licht is het hart van dit project, zoals de ontwerper Oscar Tusquets Blanca het zelf noemt. Verwacht een surrealistische ervaring als je dit metrostation bezoekt.

Napels activiteiten

25. Galleria Umberto I

In de winkelgalerij Galleria Umberto I uit de 19e eeuw vind je een van de mooiste winkelpassages van Italië met vele cafés, restaurants en mode boetieks. De galerij is vernoemd naar koning Umberto I die koning was tijdens de bouw van de galerij. Het indrukwekkende glazen plafond geeft je een betoverend gevoel en creëert een gevoel van veel ruimte en licht. Op de vloer ligt prachtig mooi mozaïek werk. Het maakt van dit alles een galerij die je tijdens je bezoek aan Napels niet mag missen.

Napels bezoeken

Extra: Tal van andere kerken

De beroemdste kerken van Napels zijn ongetwijfeld de Duomo di Napoli en Gesù Nuovo, maar natuurlijk heeft Napels veel meer te bieden voor liefhebbers van authentieke kerken. In het oude centrum zijn maar liefst enkele honderden kerken te vinden, waar fantastische parels tussen zitten, soms ook achter een nietszeggende kerkgevel. Een paar kerken die het bezoek zeker waard zijn: Chiesa di San Giovanni a Carbonara (foto), een Gotische kerk vlakbij de oostgrenzen van de stad. Sant'Anna dei Lombardi is een kerk uit de 15e eeuw in het centrum van Napels. Chiesa di San Domenico Maggiore, gelegen aan de Spaccanapoli, is een Rooms-katholieke kerk uit de 13e eeuw gewijd aan de Spaanse heilige Dominicus Guzman. San Gregorio Armeno is een barokke kerk en klooster gelegen in het 'kerststallenstraatje'. Tot slot is Chiesa dei Santi Filippo e Giacomo een Rooms-katholieke kerk uit de 16 eeuw, volledig in een renaissancestijl een bezoek waard.

Aanraders voor activiteiten in Napels

Waar liggen de bezienswaardigheden in Napels?

Niet alle hoogtepunten van het Italiaanse Napoli liggen op loopafstand van elkaar, waardoor u voor enkele toeristische attracties bent aangewezen op het openbaar vervoer. Waar liggen de highlights, toeristische hoogtepunten en bezienswaardigheden in Napels? Via onderstaande plattegrond met bezienswaardigheden kunt u verder inzoomen op de attracties in deze Italiaanse stad:

FAQ Toeristische attracties Napels Italië

Wat zijn de Top 10 bezienswaardigheden in Napels?

De belangrijke attracties rond Napels zijn de archeologische gebieden van Pompeï en Herculaneum welke bekend zijn geworden door de uitbarsting van de aangrenzende Vesuvius vulkaan. In de stad Napels zijn de prachtige familiekapel Cappella Sansevero, het ondergrondse Napels van Napoli Sotterranea, de catacomben van San Gennaro en het archeologische museum de meest bezochte bezienswaardigheden. In dit artikel leest u alles over de Top 25 Napels bezienswaardigheden.

Wat is er te doen in de omgeving?

Op korte reisafstand van Napels liggen de opgravingen van Pompeï en Herculaneum, maar u kunt er ook voor kiezen een bezoek te brengen aan de Vesuvius vulkaan. Ten zuiden van de stad ligt de prachtige Amalfikust met pittoreske plaatsen als Sorrento en Positano. Verder kunt u met de veerboot eenvoudig prachtige eilanden bezoeken als Capri, Ischia en Procida. Meer info over deze bezienswaardigheden in de omgeving van Napels.

Wat is Napoli Sotterranea?

Onder de oude stad van Napels bevindt zich een enorm uitgestrekt stelsel van grotten, gangen en catacomben. Met een rondleiding kunt u zowel de restanten uit de Romeinse tijd als ook uit de 2e Wereldoorlog bekijken. Meer info over het ondergrondse Napels bezoeken.

Welke musea heeft de stad?

Het bekendste museum is het Archeologische Museum met vele opgravingen uit Pompeï en Herculaneum. Daarnaast worden het museum van Capodimonte en het museum van de Cappella Sansevero veel bezocht. In dit artikel leest u alles over de musea in Napels.

Bezienswaardigheden in Napels
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."