Napels / Bezienswaardigheden / Lungomare Caracciolo

Lungomare Caracciolo

Wandel over de promenade langs de kust van Napels

Lungomare

De Lungomare Caracciolo is de promenade en boulevard aan de kust van Napels vanwaar je prachtig zicht hebt op de baai en de Vesuvius.

Info Lungomare Napels

Locatie De officiële naam van de boulevard is 'Via Francesco Caracciolo'. Metrohalte 'Piazza Amedeo' van Lijn 2 is op 500 meter de dichtsbijzijnde halte.

Lungomare Caracciolo in Napels

De promenade van de Lungomare Carracciolo strekt zich uit langs het grootste deel van de kust van Napels. De uitgestrekte boulevard begint bij de invoeging van Via Acton en doorkruist dan vele gebieden. Je komt door gebieden zoals 'Santa Lucia', waar zich de beroemde kerk di Santa Lucia a Mare bevindt. En het havengedeelte van Borgo Marinaio, waar je veel locals tegenkomt. Ook bevindt zich in Borgo Marinaio het bekende kasteel Castel dell'Ovo. Daarnaast heb je het gebied 'Riviera di Chiaia' bekend om het shoppen en nachtleven. Tot slot heb je de beklimming naar de wijk 'Posillipo', die je naar een hoger deel van de stad brengt. Met name het gebied rond Castel dell'Ovo is het gebied waar u tijdens uw stedentrip Napels zeker even een avondwandeling moet maken,

Waar komt de naam Lungomare vandaan?

De naam Lungomare is gewijd aan Admiraal Francesco Caracciolo, een historische held van de Napolitaanse Republiek. Hij werd eind 18e eeuw geëxecuteerd in de zee nabij de kust. Lungomare betekent het gedeelte van een stad dat zicht heeft op zee.

Lungomare CaraccioloLungomare Caracciolo, de boulevard langs het water
Lungomare NapelsVanaf Lungomare heb je schitterend uitzicht op de Vesuvius en Castel dell'Ovo

Wat is er verder te zien in Lungomare Caracciolo?

De kustlijn van Lungomare Caracciolo is prachtig om te zien en is rijk aan geschiedenis en cultuur. Een van de belangrijkste symbolen is Castel dell'Ovo, waarbij je een fantastisch panorama beeld hebt over de stad Napels. Aan de linkerkant van de Lungomare vind je het kasteel, aan de rechterkant vind je het hart van Lungomare Caracciolo, namelijk 'Villa Comunale'. Dit is een groot groen (maar ondertussen zeer verwaarloosd) gebied waar je tot rust komt, op een bankje kan zitten en waar kinderen open en vrij kunnen spelen.

Sinds enkele jaren is de Lungomare Caracciolo een gebied met relatief weinig verkeer (hoewel het in de weekenden een behoorlijke drukte is met gezien worden met je auto op de boulevard). Daarnaast is de boulevard sinds enkele jaren toegankelijk voor fietsers. De Lungomare Caracciolo is een hele wandeling, maar de uitzichten die je meekrijgt en de verschillende activiteiten die er te doen zijn maken het de moeite waard. Een wandeling over de boulevard is een niet te missen onderdeel van je verblijf in Napels.

Lungomare NapoliLa Fontana Incorniciata aan de promenade
LungomareOntspannen bij Lungomare

Waar ligt Lungomare Caracciolo in Napels?

lungomare napels
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."