Napels / Bezienswaardigheden / Archeologisch Museum

Archeologisch Museum van Napels

Museo Archeologico Nazionale di Napoli (MANN) is hét museum van Napels

Archeologisch Museum Napels

Het Museo Archeologico Nazionale di Napoli (MANN) is het Nationaal Archeologisch Museum van Napels en toont o.a. opgravingen uit Pompeï en Herculaneum.

Info & Tickets Museo Archeologico Nazionale di Napoli

Locatie Piazza Museo, 19, eenvoudig bereikbaar per metro (lijn 1 halte 'Museo' of lijn 2 halte 'Cavour')
Tickets
  • Tickets, vanaf € 22,00 (online reserveren)
  • 18 - 24 jaar € 2,00 en tot 18 jaar gratis entree
  • Tip: Het museum (incl. Pompeii en Naples Underground) is ook inbegrepen in de Naples City Card, de handige stadspas tijdens een stedentrip Napels
  • Rondleiding met gids (engels), vanaf € 55,00 (online reserveren)
1. Tickets reserveren 2. Naples City Card
Tijden
  • Woensdag t/m maandag van 9:00 - 19:30 uur
  • Gesloten op dinsdag, 25 december en 1 januari

Nationaal Archeologisch Museum Napels

Het Nationaal Archeologisch Museum van Napels ('Museo Archeologico Nazionale di Napoli (MANN)') heeft een wereldberoemde status. Je vindt in het MANN een grote verzameling objecten uit de Oudheid. De eerste twee verdiepingen zijn voornamelijk gewijd aan de steden Pompeï en Herculaneum. Deze twee steden zijn vergaan door de vulkaanuitbarsting van Vesuvius in het jaar 79 na Christus. Zo vind je in het museum op deze verdiepingen allerlei verschillende soorten fresco's en mozaïeken.

Museo Archeologico Nazionale Napoli
Archeologisch museum Napels

Objecten uit Pompeï en Herculaneum

Zo is er uit Pompeï bijvoorbeeld een mozaïek te bewonderen uit het huis van Faun. Hier zie je Alexander de Grote strijden met de Perzen. Verder vind je een mozaïek van Dioskurides (een bekende stempel- en cameesnijder uit Rome) uit de villa van Cicero. Je ziet op dit mozaïek een groep rondtrekkende muzikanten. Daarnaast vind je portretten, zoals die van de rijke bankier Cecilius Giocondus. Andere hoogtepunten zijn meubels en beelden uit de Tempel van Isis in Pompeï en de papyrusrollen uit Villa dei Papiri in Herculaneum.

Voorstellingen van de verwoesting van Pompeï en Herculaneum

In het Nationaal Archeologisch Museum leer je door middel van computeranimaties, foto's en filmbeelden hoe de verwoesting van Pompeï en Herculaneum door de Vesuvius vulkaan heeft plaatsgevonden. Je ziet er ook afgietsels van mensen die probeerden hun bezittingen in veiligheid te brengen. Verder zijn er talloze zalen met beelden, brons, glaswerk en keramieken kunstwerken.

Museo Archeologico Nazionale Napoli
Archeologisch museum Napels

Wat er verder te zien is in het Archeologisch Museum van Napels

Je vindt in het nationale museum ook andere objecten uit de Oudheid. Zo is er de Farnese collectie die werd gevonden in de 16e eeuw bij opgravingen van de Thermen van Caracalla in Rome. Beroemdste is de Farnese stier, een van de best bewaarde beeldengroep uit het Romeinse tijdperk. Ook onderdeel van het museum is een grote juwelen collectie, waaronder de grootste gem (camee) ter wereld en is er een speciale afdeling over de prehistorie. Voor liefhebbers van historie mag een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Napels niet ontbreken.

Museo Archeologico Nazionale Tickets

Video: Impressie van Archeologisch Museum

 


Waar ligt het Museo Archeologico Nazionale?

Museo Archeologico Nazionale di Napoli
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."