Napels / Bezienswaardigheden / Capodimonte Museum

Capodimonte Museum Napels

Het openbare park Real Bosco en het Museo di Capodimonte

Capodimonte

Het Real Bosco di Capodimonte is een openbaar park in Napels met als trekpleister het Museo di Capodimonte, een museum waar u Italiaanse meesters kunt bewonderen.

Info & Tickets Museo di Capodimonte

Locatie Via Miano, 2. Het park en museum is niet goed bereikbaar met de metro. Halte 'Museo' ligt op bijna anderhalve kilometer afstand. Er stoppen wel verschillende bussen dichtbij, zoals lijn 606, 680, 650 en 665a.
Tickets
 • Toegang tot het park is gratis
 • Tickets museum, vanaf € 15,00 (online reserveren)
 • Tot 18 jaar gratis entree en 18 - 25 jaar € 9,00

Tickets reserveren

Tijden
  Park:
 • Toegang via 'Porta Grande' van 7:00 tot 20:00 uur
 • Toegang via 'Porta Piccola' van 7:00 tot 21:00 uur
 • De overige poorten sluiten in de winter om 17:00 en in de zomer om 19:30 uur
  Museum:
 • Donderdag t/m dinsdag: 8:30 - 19:30 uur (last entry 18:30 uur). De tentoonstelling op de tweede verdieping is alleen te bezoeken tussen 10:00 en 17:30 uur.
 • Het museum is gesloten op woensdag, 1 januari en 25 december.

Capodimonte: Park & Museum

Het Real Bosco di Capodimonte is een park dat prachtig uitzicht heeft op de stad en de baai van Napels. Het beslaat maar liefst 134 hectare grond. Vroeger werd het gebruikt voor de jacht, maar dat is niet langer zo. Nu wordt het gezien als park om even heerlijk uit te rusten, voorzien van elegante paden om de bezoeker te plezieren. Daarnaast is er het schitterende Museo di Capodimonte, een voormalig zomerpaleis waar je o.a. belangrijke schilderijen ziet van grote Italiaanse kunstenaars door de eeuwen heen.

CapodimonteReggia di Capodimonte, oftewel het voormalige koninklijke paleis
Capodimonte museum NapelsPulcinella zaal van het Capodimonte museum in Napels

Mede dankzij het klimaat en de eeuwenlange zorgvuldige beplanting door botanici, vind je in Real Bosco di Capodimonte allerlei zeldzame en exotische exemplaren zoals camelia's en kamferbomen uit Azië, magnolia's en cipressen uit Amerika en de eucalyptus uit Australië. Daarnaast vind je in het park verschillende historische gebouwen waaronder loges, kerken en woningen. Ook kan je genieten van diverse standbeelden, fonteinen, boomgaarden en verkoelende bomen waardoor het een plek is om even goed te ontspannen.

Museum CapodimonteEen uitgebreide wapencollectie in het museum
Capodimonte museum NapelsHet museum heeft soms verrassende tentoonstellingen

Het bezoeken van Museo di Capodimonte

In het park ligt één van de populairste musea van Napels. Als je het Capodimonte Museum bezoekt wandel je door de eeuwen heen van de Italiaanse kunstgeschiedenis. Van de 13e tot 20e eeuw en verder. Je vindt in het museum, dat oorspronkelijk een paleis van de Bourbons was, meesterwerken van kunstenaars van elke Italiaanse schilderschool. Zowel Napolitaans, Toscaans, Venetiaans, Emiliaans en Romeins zijn sterk vertegenwoordigd. Grote namen zijn Michelangelo, Raphael, Titiaan, Caravaggio, Bellini en Botticelli. Maar ook buitenlandse kunstwerken vind je in het Capodimonte museum van onder andere Brueghel en andere Vlaamse schilders. De kunstcollectie is in grote lijnen op te delen in de 'Collezione Farnese', verzameld door Alessandro Farnese, beter bekend als paus Paulus. De tweede collectie van het museum is de 'Galleria Napoletana', welke verzameld zijn uit paleizen en kerken in Napels en omgeving. Naast de schilderijen vind je in het museum van Capodimonte sculpturen, een collectie van wapens, paleisachtig ingerichte ruimtes en wisselende, zeer uiteenlopende exposities.

Museo di Capodimonte tickets

Video: Documentaire over Capodimonte

 


Waar ligt Capodimonte in Napels?

museo di capodimonte
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."