Napels / Bezienswaardigheden / Cappella Sansevero

Cappella Sansevero

Het museum en de San Severo familiekapel in Napels

Cappella Sansevero

De Cappella Sansevero in het centrum van Napels is een prachtige Napolitaanse barokke familiekapel en museum ter ere van de prinsen van San Severo.

Info & Tickets Cappella Sansevero Napels

Locatie Via Francesco de Sanctis, 19/21. Bereikbaar per metro, u wandelt daarbij nog 400 meter vanaf halte 'Museo' of 'Dante' (beide lijn 1).
Tickets
  • Standaard tickets € 8,00 (Let op: het museum raadt u vanwege de bezoekerslimiet aan online tickets te reserveren. Dit kan eenvoudig via de officiële website waar u € 2,00 boekingstoeslag betaalt: reserveer hier uw tickets)
  • 10 - 25 jaar € 5,00 en 0 - 9 jaar gratis entree / audioguide € 3,50
  • Tip: je kunt ook deze Napels wandeltocht boeken van 2 uur in het historische centrum van Napels inclusief de Sansevero Kapel en de Cristo Velato
1. Tickets reserveren 2. Wandeltocht boeken
Tijden
  • Dagelijks geopend van 9:00 - 19:00 uur (last entry 18:30 uur)
  • Gesloten op dinsdag

Cappella Sansevero

Als je in Napels bent vind je vele bezienswaardigheden, één van de highlight in het historische centrum is de prachtige kapel Cappella Sansevero van de prins van Sansevero, Raimondo di Sangro. U zult tot de conclusie komen dat hier de mooiste marmeren beelden van de wereld staan. Cappella Sansevero vind je in het hart van de oude stad van Napels. De kapel is opgericht ter ere van Santa Maria della Pietá, die je overigens kan zien op het medaillon boven de voordeur. Het is in de prachtige familiekapel helaas verboden om foto's te maken, maar in het onderstaande filmpje kunt u een indruk krijgen van de klein, maar schitterende prinsenkapel van Napels.

De schatten van Cappella Sansevero

Als je de eerste stappen zet in Cappella Sansevero maken de standbeelden en schilderingen direct indruk. De meest populaire beelden zijn De Bevrijding van Bedrog, De Gesluierde Christus en De Gesluierde Waarheid. Deze beelden maken dit museum tot een van de bekendste van Napels. Totaal vind je in de kapel 28 meesterwerken, waarvan de een nog mooier is dan de ander. De grote kunstenaars Corradini en San Martino maakten de standbeelden in de 18e eeuw. Het mooie is dat ze deze kunstwerken prachtig tot leven komen. Een sluier over de gezichten is als het ware een echte sluier van stof, bijna niet te onderscheiden. De 18e eeuw kenden enkele zeer vakbekwame beeldhouwers die meesterwerken hebben gecreëerd waarvan we vandaag de dag nog steeds van kunnen genieten.

Video: Impressie van de kapel in Napels

 


Waar ligt de Cappella Sansevero in Napels?

kapel napels
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."