Napels / City Passen & Tickets

Napels City Passen & Tickets

Vergelijk: Naples City Card en andere Napels passen

Napels city pass

Alle voordeelkaarten en stadspassen van Napels (Napoli) op een rij, zoals de Naples City Pass; welke toeristenkaarten leveren u echt geld op of besparen u enorme wachttijden?

Stadspassen in Napels

Napels heeft een aantal verschillende toeristenpassen en voordeelkaarten. Een aantal van deze voordeelkaarten besparen u écht geld en vooral veel onnodige wachttijden, zoals de Naples City Card en Pompeii & Vesuvius Pass. Wij zetten voor u de voor en nadelen van alle toeristenkaarten op een rij, zodat u kunt afwegen welke Napels City Pass voor u het meest geschikt is.

1) Stadskaart van Napels (Naples City Card)

De Naples City Card is één van de twee interessante stadskaarten in Napels aangezien deze voordelige Naples City Card toegang geeft tot drie populaire activiteiten. U krijgt hiermee toegang tot de opgravingen van Pompeï, het Nationaal Archeologische Museum van Napels en een ondergrondse rondleiding door Napoli Sotterranea. Reserveer via deze link eenvoudig uw stadskaart van Napels. Tijdens het boekingsproces kunt u heel handig uw gewenste data en tijdsloten reserveren voor de verschillende activiteiten. Na betaling krijgt u uw tickets van de Napels City Pass per mail toegestuurd of kunt u ze via de smartphone laten zien.

Deze Napels City Pass bevat enkele van de belangrijkste attracties, namelijk:

 • Gereserveerde toegang Pompeï
 • Rondleiding door het ondergrondse Napels van Napoli Sotterranea
 • Toegang tot het Nationaal Archeologisch Museum van Napels
 • App met audiogids met een stadstour voor Napels
 • 10% korting op verschillende attracties en excursies
 • Meer info en reserveren Napels Stadskaart

2) Pompeii & Vesuvius Pass

Bent u van plan om zowel de Vesuvius als Pompeii te gaan bezoeken? Dan is deze combipas een absolute aanrader, aangezien dit ticket zowel gereserveerde toegang heeft voor de Vesuvius als de opgravingen van Pompeii. Daarbij zit ook een busticket voor de Vesuvio Express inbegrepen vanaf treinstation 'Ercolano'. Doordat de Vesuvius met tijdsloten werkt raden wij u aan in de ochtend eerst de Vesuvius te bezoeken en in de middag Pompeii (maar Pompeii kan eventueel ook op een andere dag). Reserveer via deze link eenvoudig uw Pompeii & Vesuvius Pass. Tijdens het boekingsproces kunt u heel handig uw gewenste data en tijdsloten reserveren voor de verschillende activiteiten. Na betaling krijgt u uw tickets per mail toegestuurd of kunt u ze via de smartphone laten zien.

Deze Pompeii & Vesuvius Pass bevat:

Voor een geslaagde dagtocht naar Pompeii en de Vesuvius dient u verder alleen nog treintickets te kopen voor de Circumvesuviana-treinen richting Sorrento. Deze treintickets koopt u eenvoudig op de stations en de halte 'Ercolano' voor de Vesuvio Express en de halte 'Pompeii Scavi' liggen beide op dezelfde lijn. Een retourticket zal rond de 6 euro kosten. Meer info over bereikbaarheid Vesuvius of Pompeii.

3) The Naples Pass

De Naples Pass is een stadskaart waarmee u 3 dagen lang toegang heeft tot een aantal bezienswaardigheden. Nadeel van de Naples Pass is dat echte topattracties ontbreken in deze stadspas, dat u de kaart nog moet omwisselen voor een fysieke kaart en u telefonisch moet reserveren bij een aantal attracties. Deze kaart is vooral interessant wanneer u wat langer in Napels gaat verblijven, anders raden wij u eerder bovenstaande twee passen aan. Reserveer via deze link eenvoudig uw Naples Pass.

Deze Napels Pass bevat o.a. de volgende bezienswaardigheden:

 • Gereserveerde toegang Bourbon tunnel (Galleria Borbonica)
 • Toegang Catacomben van San Gennaro
 • Toegang tot het complex van San Lorenzo Maggiore en het ondergrondse Neapolis Sotterrata
 • Toegang Museum van de Schat van San Gennaro bij de kathedraal
 • Toegang Museo Civico Filangieri en MuseoDivino
 • 1 uur e-bike verhuur
 • Meer info en reserveren Naples Pass

4) Losse tickets

Soms is het voordeliger losse tickets aan te schaffen in plaats van een Naples City Pass. Wij raden u in elk geval aan uw tickets voor de Vesuvius en Naples Underground (Napoli Sotterranea) vooraf te reserveren, doordat populaire tijdsloten snel uitverkocht raken. Hieronder een overzicht van de meest verkochte tickets voor een stedentrip Napels:

naples pass
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels. De Naples Pass was erg handig tijdens onze reis."