Napels / Bezienswaardigheden / Teatro di San Carlo

Teatro di San Carlo Napels

Het Real Teatro di San Carlo is het operatheater van Napels

Teatro di San Carlo Napels

Het Real Teatro di San Carlo uit 1737 is het prachtige theater van Napels en het oudste operatheater van Europa. Tips voor uw bezoek:

Info & Tickets Teatro di San Carlo

Locatie Via San Carlo, 98, op slechts 200 meter van metrohalte 'Municipio' (Lijn 1)
Tickets

U kunt op twee manieren een bezoek brengen aan het Teatro di San Carlo:

1) Het bijwonen van een opera voorstelling. Voor het meest actuele programma en het reserveren van tickets voor een opera voorstelling kunt u terecht op deze officiële website.

2) Het maken van een theater rondleiding met een Engelstalige gids:

Teatro di San Carlo, opera en theater Napels

Naast het bekende Piazza del Plebiscito van Napels vind je het heiligdom van de Italiaanse opera, Teatro di San Carlo. De stichting van dit operatheater in Napels in 1737 gaat 41 jaar vooraf aan het Scala Theater in Milaan en 55 jaar aan het La Fenice theater in Venetië. In 1737 was de eerste koning van Bourbon, Karel VII de promotor van de opera. Hij wilde zijn macht tonen en dat in een project samenbrengen met grootsheid en verwondering. Het was Giovanni Antonio Medrano de architect die de uiteindelijke verantwoordelijk kreeg over het ontwerp. Het werk werd uitbesteed aan Angelo Carasale die het gebouw in 8 maanden tijd voltooiden. Het kostenplaatje was zo'n 75.000 dukaten (Italiaanse gouden munten).

Teatro di San CarloHet Teatro di San Carlo van Napels
Theater NapelsHet theater van Napels zit voor met mooie details

Het begin van Teatro di San Carlo

Het ontwerp van Giovanni Antonio Medrano betrof een zaal van 28,6 x 22,5 meter met 184 loges verdeeld over 6 etages. Daarnaast kwam er een koninklijke loges voor 10 personen. Het totaal aantal zitplaatsen komt uit op 1379. De openingsavond van Teatro di San Carlo vond plaats op 4 november 1737. De viering was met een opvoering van Achilles in Sciro door Pietro Metastasio, met muziek van Domenico Sarro. In de 18e eeuw speelden vooral vrouwen de hoofdrollen in de opera. Achilles kreeg een vertolking door Vittoria Tesi, de primadonna sopraan door Anna Peruzzi en de tenor Angelo Amorevoli.

Video: Impressie Teatro di San Carlo

 


Waar ligt Teatro San Carlo in Napels?

teatro san carlo napoli
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.63%) 9 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Napels en Italië gehad, mede door de goede reistips voor de bezienswaardigheden van Napels."